Snabblänkar

Bostäderna ligger vid havet, med en ståtlig palmallé precis utanför.

Har du tillgång till bil under din vistelse så kan du parkera utanför grinden.

Aguamarina 1

Byggår: År 2001


Europas bästa klimat

Det har vi enligt WHO.

Här är vädret jämnare, varmare och torrare än någon annan plats i Europa, med sina 320 soldagar och en medeltempratur på ca 20°.

Kontaktperson
Mats Evergren, mobil +46 708 14 44 04

Förmedlingen sker via vårt bolag i Sverige, Evergren Gruppen AB.
Orgnr: 556951-0034

Cabo Roig – ett populärt område och anses av många vara Costa Blancas juvel.

Vita tornet är ett välkänt landmärke på Cabo Roig. Fotot tagit på takterrassen till lägenheten.

* Från turistkartan: Vår community är markerat med en orange fyrkant.

Stort utbud av restauranger

Vill man ta en liten promenad finns det flera möjligheter att äta vid havet. Restaurang Cabo Roig som detta foto är tagit på ligger vid det vita tornet på Cabo Roig-udden. Ett av våra favoritställen är restaurang La Baracca efter Campoamor beachen. På strippen som bara ligger någon minut från bostäderna finns många restauranger och barer.

Stränderna ligger tätt

Detta är vår närmaste strand, Cabo Roig som bara ligger 3-5 minuter bort. Här är strandbaren öppen året runt och ett populärt tillhåll.

Båthamnen, Cabo Roig

Är en mindre hamn där båtägarna ofta bara glider en bit ut och kastar ankar utanför beachen.

Vi har Europas jämnaste klimat

 Det har vi enligt WHO. Här är vädret jämnare, varmare och torrare än någon annan plats i Europa, med 320 soldagar och en årsmedeltempratur på ca 20°.

Småbåtshamnen på kvällen

Strandpromenaden måste upplevas!

Det går ett härligt promenadstråk till nästa beach längs hela uddén där lyxvillorna ligger på rad. Du kommer även att passera båthamnen och restaurang Bahia och Cabo Roig stranden.

Natten på strandpromenaden

Foto tagit med mobilen över Campoamor en sen sommarkväll.


Så här beskriver Fastighetsbyrån:

Cabo Roig | Torrevieja

Exklusivt läge nära havet - Här njuter du av strandliv i grönskande miljöer Kan du beskriva områdets karaktär? Cabo Roig är ett exklusivast område på Orihuela Costa, cirka tio kilometer söder om Torrevieja. I Cabo Roig ligger lyxiga villor med ett strandnära läge och inbäddade i grönska. Lite längre bort, men ändå på gångavstånd från stränderna, finns även genuina vita stenradhus.

Hur är bad- och strandlivet?

Det är underbart! Här finns två härliga och långgrunda sandstränder, med inslag av röda klippor. Båda stränderna, Cala Capitan och Cala Galeta, har blå flagga - den europeiska miljöutmärkelsen för en ren och fin strand.

Vad finns det att göra och se i området?

Det finns mycket att upptäcka och göra i området, särskilt om du är en person som trivs i eller vid havet. Bland annat ligger en liten trevlig båthamn vid Cala Galeta. Här finns det möjlighet till snorkling och dykning, samt att boka fisketurer. Ett annat underhållande besök är vid Torre Cabo Roig, det gamla vakttornet från 1700-talet som användes för att hålla utkik och förhindra piratattacker. Om du är intresserad av lokala festligheter så ska du absolut boka in 11-21 augusti; då hålls en lokal fest i kommunen Orihuela Costa med gott om genuina spanska inslag.

Hur är utbudet av affärer och restauranger?

Det finns en trevlig och bra blandning av affärer och restauranger i området. På stränderna finns ett flertal mindre restauranger och i det nyare området Agua Marina i närheten av Cabo Roig finns ett stort utbud av såväl det spanska som internationella köket. Här ligger även flera barer av internationell karaktär vilket skapar en trevlig variation. Både i Cabo Roig och Agua Marina hittar du större matvaruaffär.


Vy över communityn, sen kväll

Poolen är öppen från kl 08.00-22.00.

Biografen

Är en annorlunda och kul byggnad som ligger i området. Den brukar vara öppen under semesterperioden.

Radhusområdet Aguamarina på Calle Agua

En populär och välskött community i Cabo Roig som ligger cirka tio kilometer söder om Torrevieja och 50 km från flygplatsen i Alicante. Längs udden ligger det lyxiga och stora villor med ett strandnära läge och inbäddade i grönska. Cabo Roig ligger vid havet och anses av många vara södra Costa Blancas juvel och tillhör provinsen Orihuela Costa.


Njut av havet

Härliga strandpromenader följer kustlinjen utmed flera av Costa Blancas finaste stränder. Vid marinan finns det underbara restauranger väl värda att pröva vilket man också skall göra med det historiska utkikstornet.

 

Cabo Roig "Strippen" vid N332

Ligger bara 1 min bort från våra hus och är packad av barer, kaféer, restauranger och butiker på båda sidor. Det erbjuds musik och underhållning långt in på småtimmarna under högsäsong.

Affärer och köpcentra
Det finns många ställen för inköp av mat. En del av dem har riktigt bra utbud av kött, fisk, delikatesser och vin. Det finns också två stora köpcentra ett i La Zenia som har slagit upp portarna under 2012, Zenia Boulevard och det andra strax norr om Torrevieja som heter Habaneras.

Stränder
Tre minuter till Cabo Roig’s strand som är 420 meter lång och 18 meter bred. Stranden ligger i en skyddande vik och man kommer ner till stranden på de byggda gångvägarna, här finns också alla typer av vattensporter för dom som önskar detta. Det finns flera stränder att promenera till läs mer här!

Fler bilder från vår community och bostäder.

Foto Birgitta Svensson Vy mot havet från terrassen, Calle Agua.

Natt på Calle AguaFoto Birgitta Svensson Natt från terrassen, Calle Agua samt solnedgång i Cabo Roig.

kvälls sol i Cabo Roig

Solnedgång vid Bahia jämte Cabo Roig beachen

Vy från takterassen.

Takterrassen från lägenheten

Omgivning

Vy över beachen Cabo Roig på kvällen.