Är du intresserad av att köpa hus i vårt område?

Hör av dig, vi får information när hus är till salu och berättar gärna hur det går till att köpa radhus/lägenhet. Hur mycket ska man betala?

LÄNK

Sverige vs Spanien

Det är stor skillnad på att köpa bostad i Spanien jämfört med Sverige.

• flera mäklare kan ha tillgång till samma objekt.

• testa alltid att lägga bud under utgångspriset.

• ta juridisk hjälp.

• tänk på att 10 procent i skatt tillkommer på fastighetspriset + kostnader för juridisk hjälp. Så räknar med att lägga på 12-15 procent ovanpå köpsumman.

Kontaktperson
Mats Evergren, mobil +46 708 14 44 04

Förmedlingen sker via vårt bolag i Sverige, Evergren Gruppen AB.
Orgnr: 556951-0034

Om oss

Vi är en familj med två flickor i skolåldern, bor i Tyresö och har under många år drömt om att köpa en bostad i Spanien. Vi har besökt och tittat på väldigt många olika hus och lägenheter längs kusten.

Vi har haft flera kriterier för att hitta och välja vår bostad;

nära stranden

nära golf

restauranger och service i området, öppet hela året

√ tillgång till pool

solläge på terrasser

√ ej trafikstört

√ pris, max 180 000 €

I februari 2012 fann vi äntligen vårt radhus. Det blev tillslut Costa Blanca, vid havet i trivsamma Cabo Roig, bara 50 km från flygplatsen i Alicante och nära Torrevieja. Huset ligger nära det mesta på en kort återvändsgata med en fin palmalé mot Medelhavet. Nu har vi bytt alla vitvaror, satt upp markiser, installerat AC i alla rum, målat om huset, mm. Snabbt WiFi, vi har installerat fiber mao har vi rustat upp hela huset. Huset och området är mycket uppskattat av våra vänner och gäster. Vi hyr gärna ut huset när vi inte är där.

PS. Efter vårt köp har vänner och även hyresgäster köpt hus på gatan. Nu samarbetar vi och hjälper varandra med uthyrning och underhåll, kul!
I december 2014 blev vi även ägare till en trivsam lägenhet i samma community med havsutsikt, perfekt för två personer, men finns plats för fyra.

Välkomna att hyra, när vi inte är där!

Mats o Eva