Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mil Palmeras TEST

Tips inför resan - Checklistan

Kontrollera vad du har för reseskydd via din hemförsäkring och fundera över om du är i behov av extra reseförsäkringar. Kolla upp vilka kompletterande försäkringar som ingår om du betalar resan med kort. Om du betalar resan med kort kan exempelvis avbeställningsskydd ingå gratis även självriskeliminering på hyrbil upp till ett visst belopp.

Glöm inte EU-kortet som ger dig rätt till medicinsk vård inom EU/EES och Schweiz. Kan beställas från Försäkringskassan.

 bilsemestern behöver du ha med dig körkort, försäkringbevis, registreringsbeviset i original och det gröna kortet, som du kan beställa från ditt försäkringsbolag.

Använd inte mobilt bredband utomlands, det kan bli mycket dyrt. Använd dig av fria internetzoner, eller köp ett utländskt kontantkort för mobilt bredband.

Tänk på telefonkostnader när du använder mobilen utomlands, det är dyrt att ringa och sms:a utomlands, överväg alternativet att skaffa ett kontantkort innan avresan.

Fundera över vilken betalningsmetod du ska använda dig av utomlands och jämför vilka kontokort som är bäst. En bra idé är att höra med din bank vad de tar för avgifter på uttag och köp i Spanien.

Var extra uppmärksam när du anländer till ditt resmål. Ha koll på dina vädesaker, skylta inte med kameror, dator, smycken etc. Lämna inte dörrar och grindar öppna om du inte är där.