Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Planera gärna in en eller flera utflykter.

Det finns mycket att se och uppleva under din vistelse i Cabo Roig. Här finns många tips i området men även upp till 10 mil bort, som i Benidorm om man vill göra en längre utflykt med bil.

Hitta utflyktsmål och aktiviteter för hela familjen

Det finns mycket att se och uppleva under er vistelse för stora och små. Öppettider kan variera under året och vissa anläggningar kan ha stängt under lågsäsong, ett tips är att gå in på hemsidan. Här ger vi tips om LERSPA, seglarskola, badparker, kajak paddling, go-kart, prova dyka, trampbåt, jetski, bananbåt, windsurfing, temaparker mm

Marina Cabo Roig – Flyboard, seglarskola, bananbåt, paddling mm

www.marinacaboroig.com

Vägbeskrivning (bil)

Ligger bredvid Cabo Roig stranden. Här finns ett brett utbud av vattensporter och sjötransporttjänster. Introduktionskurs i segling för barn, JetSki, Kajaker, Windsurfing, Bananbåt, Wakeboard, Trampbåt och grupputbildning i dykning.

Ta kontakt för aktuellt utbud.


Gokart för alla

www.gokartsorihuelacosta.com

Vägbeskrivning

Go-kart

En bra och mycket populär go-kartbana som finns bara någon km bort, mot Torrevieja längs med N-332. Det finns go-kart för både juniorer och vuxna. Dessutom olika banor som passar även yngre barn.


Lo Rufete
Hästridning och många andra aktiviteter.
Hemsida


Bowling för familjen – Zenia Boulevard

Banorna är enkla och inte som vi är vana vid i Sverige.


Vattenpark i Torrevieja – utsedd 2016 till Spanien 3:e bästa vattenland

www.torrevieja.aquopolis.es

Vägbeskrivning

Aquópolis Torrevieja är en vattenpark med häftiga vattenrutschbanor, gott om sol för soldyrkarna och skuggigare platser för oss barnfamiljer. Här finns också stora grönområden.

Det finns flera spännande vattenåkattraktioner. Våghalsarna kan bland annat prova att åka "Det svarta hålet" och "Boomerang".För de yngsta barnen finns en "Mini park".


Bateria de Castillitos (Cartagena)
Vägbeskrivning

Den mäktiga försvarsanläggningen är väl värt ett besök, det tar ca 70 minuter med bil dit. Sista delen är en fantastisk med härliga och hissnande vyer längs den slingriga sepentinvägen fram till resmålet. Från parkeringen når man målet efter en kort promenad på ca 500m.


Tabarca - en ö för en familjedag

www.islatabarca.com

Den har inspirerat konstnärer, härbärgerat pirater och bebotts av fångar - Tabarca är ön som varit med om mycket. Söker du stillheten, åk dit under lågsäsong men vill du sola eller kanske framförallt snorkla för att det rika fisklivet, välj sommaren.

Du kan ta båten från Santa Pola men även från Torrevieja. Resan tar 60 minuter.

 


Kvällsmarknaden i Torrevieja

Många försäljare, marknaden ligger vid strandpromenaden nära hamnen. Mycket folk under sommarmånaderna.


Lo Pagán populärt LerSPA - Gör det själv!

Vägbeskrivning fortsätt ner till stranden i centrum.

Det här ska du inte missa. Åk N-332 söder ut till Lo Pagán vid San Pedro del Pinatar. Gyttjebaden är en del av stranden och är gratis för allmänheten. Det är ca 40° grader varmt på botten när du går ut frå bryggorna för att hämta den magiska leran. Period maj - oktober.


Äventyrsgolf

www.golfdelux.eu

Kul för hela familjen. Efteråt kan ni koppla av på terrassen eller i baren, med tapas eller en måltid.


Dykning

www.divecostablanca.com

Sugen på att testa och lära dig att dyka? Det kristallklara vattnet är perfekt för dykning. Arrangerar även resor till vrak och marint reservat, båtdykning och nattdyk. Ligger bara några km bort i La Florida. Ta kontakt för information och bokning. Det finns flera företag som håller på med dykning.


Ridning

www.elrancho.se

En fantastisk upplevelse mellan apelsin. och citronträd i Torrevieja. Ponnyridning för barn. Proffesional ridlektioner. För priser och och bokning se hemsida.


Temapark

www.riosafari.com

Zoo med mer än 100 exotiska djurarter, park med över 4000 palmer och andra aktiviteter, ligger mellan Santa Pola och Elche.


Vill åka lite längre, 10-15 mil


Vattenpark i Benidorm

www.aqualandia.net

Aqualandia i Benidorm är en av de största vattenparker i världen. Lite längre utflykt. Till Benidorm är det 100 km.


Guadalest

Vill du åka till Guadalest så får man räkna med ca två timmars bilfärd, det är ca 140 km. VÄGBESKRIVNING Läs mer om vandring, museer på deras hemsidan. guadalest.es


Canelobre grottor

Det är en mäktig upplevelse att besöka grottan ”Covas del Canelobre” vid byn Busot, lite mindre än 2,5 mil från Alicante.
Grottan håller öppet året om, 16/9 – 30/6 10:30 – 16:50, 1/7 – 15/9 10:30 – 19:30. Men vi rekommenderar att ni checkar av på hemsidan för säkerhets skull.
Läs mer här


Temapark

www.lesfontsdelalgar.com

Algar Vattenfall, ligger 15 km utanför Benidorm – en temapark, 1,5 km väg i naturen, längs med och genom flodbädden Algar, med spektakulära vattenfall och många källor, där ni kan uppfriskande simturer i det kristallklara vattnet.

Här finns också flera restauranger.

Det finns mer information och vägbeskrivning på deras hemsida.


Nöjespark

www.terramiticapark.com

Nöjespark i Benidorm. Det bygger på den antika civilisationen kring Medelhavet, och har fem temaområden: Egypten, Grekland, Rom, Iberia och öarna.

Parkens främsta attraktioner är berg-och dalbanan Magnus Colossus som är 1,2 km lång och 37 meter hög. Berg-och-dalbanan Tizona. Flight of the Phoenix som är ett torn med 54 meter fritt fall, och Synkope som är en "jättefrisbee".

Andra exempel på åkattraktioner är flumride, slänggungor, radiobilar och den gigantiska gungan som verkligen får det att ila ordentligt i magen  - man gungar i 90 km/tim!