Snabblänkar

Bostäderna ligger vid havet, med en ståtlig palmallé precis utanför.

Har du tillgång till bil under din vistelse så kan du parkera utanför grinden.

Aguamarina 1 och 2


Europas bästa klimat

Det har vi enligt WHO.

Här är vädret jämnare, varmare och torrare än någon annan plats i Europa, med sina 320 soldagar och en medeltempratur på ca 20°.

COSTA BLANCAS JUVEL
Cabo Roig sticker verkligen ut

Området och stranden lockar soldyrkare året runt. Här trivs vi och våra gäster.

Vita tornet – ett välkänt landmärke på Cabo Roig

Det är ett gammalt vaktorn från 1500-talet.Byggt av Felipe II för att stoppa angrepp av Berber piraterna. Det är ett av de sex som fanns i regionen. Bredvid det finns en restaurang med bra utsikt. Fotot från takterrassen till lägenheten 3C.

Turistkartan

Vår community är markerat med en orange fyrkant.

Översikt, 7 bostäder att hyra på Calle Agua.


Från havet över vår gata C/ Agua.

Vår community ligger till höger.

Strandpromenaden

Ligger nedanför C/ Agua och man kan se Cabo Roig stranden.


Stort utbud av restauranger

Vill man ta en liten promenad finns det flera möjligheter att äta vid havet. Restaurang Cabo Roig som detta foto är tagit på ligger vid det vita tornet på Cabo Roig-udden. Ett av våra favoritställen är restaurang La Baracca efter Campoamor beachen. På strippen som bara ligger någon minut från bostäderna finns många restauranger och barer.

Stränderna ligger tätt

Detta är vår närmaste strand, Cabo Roig som bara ligger ca 3 minuter bort. Här är strandbaren öppen året runt och ett populärt tillhåll under årets alla soldagar.

Båthamnen, Cabo Roig

Är en mindre hamn där båtägarna ofta bara glider en bit ut och kastar ankar utanför beachen.

Vi har Europas jämnaste klimat

Det har vi enligt WHO. Här är vädret jämnare, varmare och torrare än någon annan plats i Europa, med 320 soldagar och en årsmedeltempratur på ca 20°.

Småbåtshamnen på kvällen

Strandpromenaden måste upplevas!

Det går ett härligt promenadstråk till nästa beach längs hela uddén där lyxvillorna ligger på rad. Du kommer även att passera båthamnen och restaurang Bahia och Cabo Roig stranden.


Så här beskriver Fastighetsbyrån:

Cabo Roig | Torrevieja

Exklusivt läge nära havet - Här njuter du av strandliv i grönskande miljöer Kan du beskriva områdets karaktär? Cabo Roig är ett exklusivast område på Orihuela Costa, cirka tio kilometer söder om Torrevieja. I Cabo Roig ligger lyxiga villor med ett strandnära läge och inbäddade i grönska. Lite längre bort, men ändå på gångavstånd från stränderna, finns även genuina vita stenradhus.

Hur är bad- och strandlivet?

Det är underbart! Här finns två härliga och långgrunda sandstränder, med inslag av röda klippor. Båda stränderna, Cala Capitan och Cala Galeta, har blå flagga - den europeiska miljöutmärkelsen för en ren och fin strand.

Vad finns det att göra och se i området?

Det finns mycket att upptäcka och göra i området, särskilt om du är en person som trivs i eller vid havet. Bland annat ligger en liten trevlig båthamn vid Cala Galeta (Cabo Roig stranden). Här finns det möjlighet till snorkling och dykning, samt att boka fisketurer. Ett annat underhållande besök är vid Torre Cabo Roig, det gamla vakttornet från 1700-talet som användes för att hålla utkik och förhindra piratattacker.

Hur är utbudet av affärer och restauranger?

Det finns en trevlig och bra blandning av affärer och restauranger i området. På stränderna finns ett flertal mindre restauranger och i det nyare området Agua Marina i närheten av Cabo Roig finns ett stort utbud av såväl det spanska som internationella köket. Här ligger även flera barer av internationell karaktär vilket skapar en trevlig variation. Både i Cabo Roig och Agua Marina hittar du större matvaruaffär.


Vy över communityn som ligger kloss med havet

Biografen – under bar himmel

Är en annorlunda och kul byggnad som ligger i området. Den brukar vara öppen under semesterperioden.

Radhusområdet Aguamarina på Calle Agua

En populär och mycket välskött community i Cabo Roig som ligger cirka tio kilometer söder om Torrevieja och 50 km från flygplatsen i Alicante. Längs udden ligger det lyxiga och stora villor med ett strandnära läge och inbäddade i grönska. Cabo Roig ligger vid havet och anses av många vara södra Costa Blancas juvel och tillhör provinsen Orihuela Costa.


Njut av havet

Härliga strandpromenader följer kustlinjen utmed flera av Costa Blancas finaste stränder. Vid marinan finns det underbara restauranger väl värda att pröva vilket man också skall göra med det historiska utkikstornet.

 

Cabo Roig "Strippen" vid N332

Ligger bara 1 min bort från våra bostäder och är packad av barer, kaféer, restauranger och butiker på båda sidor. Det erbjuds musik och underhållning långt in på småtimmarna under högsäsong.

Affärer och köpcentra
Det finns många ställen för inköp av mat. Flera av dem har riktigt bra utbud av kött, fisk, delikatesser och vin. Knappt 3 km bort finns kusten populäraste shoppingcenter, La Zenia Boulevard med 150 butiker och restauranger.

Stränder
Tre minuter till Cabo Roig’s strand som är 420 meter lång och 18 meter bred. Stranden ligger i en skyddande vik och man kommer ner till stranden på de byggda gångvägarna, här finns också alla typer av vattensporter för dom som önskar detta. Det finns flera stränder att promenera till läs mer här!

Fler bilder från vår community och några bostäder.

Foto Birgitta Svensson Vy mot havet från terrassen, Calle Agua.

Natt på Calle AguaFoto Birgitta Svensson Natt från terrassen, Calle Agua samt solnedgång i Cabo Roig.

Lilla delen av beachen i Cabo Roig.

kvälls sol i Cabo Roig

Solnedgång vid Bahia jämte Cabo Roig beachen

Utsikt från hus 96, sen kväll.

Poolen

Vy från takterassen.

Takterrassen från vår lägenheten

Omgivning

Vy över den härliga beachen Cabo Roig på kvällen.